Ochrana osobných údajov

Všetky vaše osobné údaje sú spracúvané v zmysle zákona č. 18/2018 Z.z., o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len “zákon”) a podľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 (GDPR).

A v tomto dokumente sa dočítate, ako presne chránime vaše súkromie – aké údaje získavame, ako ich používame, s kým ich zdieľame, ako môžete spracúvanie kontrolovať, o opatreniach, ktorými vaše údaje chránime a tiež o vašich právach, ktoré v súvislosti so spracúvaním máte.

Prevádzkovateľom internetového obchodu na internetovej stránke www.sestrice.com sme my:

Sestrice s.r.o.
Tupolevova 4,
851 01 Bratislava
Slovensko
IČO: 50076701
IČ DPH: SK2120165630
Spoločnosť zapísaná do Obchodného registra na okresnom súde Bratislava, odd. Sro, vl.č.107831/B

Okrem toho sme ustanovili zodpovednú osobu na ochranu osobných údajov, ktorou je Mgr. Matúš Priehoda. V prípade, ak máte otázky k použitiu svojich osobných údajov alebo si chcete uplatniť vaše práva, môžete kontaktovať našu zodpovednú osobu na adrese privacy@sestrice.com alebo písomne na adrese našej spoločnosti.

Aké údaje zbierame

Nakupovanie

Pri nákupe v našom e-shope od vás vyžadujeme údaje nevyhnutné na jeho zrealizovanie. Je to vaša e-mailová adresa, aby sme s vami mohli komunikovať, vaša dodacia adresa, aby sme vám mohli zaslať objednaný tovar, vaša fakturačná adresa, ak sa líši od dodacej adresy, a vaše telefónne číslo, aby sa s vami mohol spojiť kuriér doručovacej spoločnosti.

Počas vášho nákupu nezbierame žiadne údaje o vašich platobných kartách. Vaša platba sa zrealizuje na stránkach platobnej brány, ktorá nám iba pošle informáciu o jej vykonaní, a tým sa zrealizuje vaša objednávka.

Registrácia

Na stránke www.sestrice.com si môžete vytvoriť účet, ktorý vám uľahčí nakupovanie. Napríklad si môžete uložiť svoju fakturačnú adresu a ušetriť čas jej vypisovaním pri opakovaných nákupoch. Jediným povinným údajom ale zostáva iba vaša e-mailová adresa, ktorá zároveň slúži ako vaše prihlasovacie meno.

Zasielanie noviniek

Na odber našich noviniek a obchodných informácii formou e-mailu sa môžete zaregistrovať aj bez vytvorenia vlastného účtu. Opäť je jediným uchovávaným údajom vaša e-mailová adresa. Vytvorením účtu sa neprihlasujete k odberu noviniek.

Údaje získané využívaním našich služieb

Keď využívate naše služby, získavame aj údaje o tom, ako ich využívate. Sú to informácie týkajúce sa vašich interakcií s našimi službami, ako napríklad kedy si prehliadate naše stránky alebo čo na nich vyhľadávate.

Získavame tiež údaje o zariadeniach a počítačoch, ktoré využívate na pristupovanie k našim službám, vrátane IP adries, nastavení prehliadačov, informácií o operačných systémoch, prípadne informácie o vašom mobilnom zariadení, informáciu, z ktorej internetovej stránky k nám pristúpite, stránky, ktoré navštívite, a informácie z cookiesa podobných nástrojov.

Ako s údajmi pracujeme

Poskytujeme naše služby

Vyžadujeme od vás len údaje nevyhnutné na to, aby sme vedeli zabezpečiť naše služby v súlade s našimi Obchodnými podmienkami. Používame ich na uzatvorenie zmluvy cez internet a jej plnenie, a to najmä na prijatie a zaevidovanie objednávky, vybavenie objednávky, zaslanie tovaru, vydania účtovného dokladu, riešenie odstúpenia od zmluvy a prípadnej reklamácie.

Vaše osobné údaje môžeme po vzájomnej dohode použiť aj na uzatvorenie kúpnej zmluvy mimo internetového obchodu.

Komunikujeme s vami

Vaše kontaktné údaje využívame na spojenie sa s vami v prípade riešenia otázok alebo problému s vašou objednávkou. Väčšinou na to využívame formu e-mailu a v prípade akútnych záležitostí aj telefónne číslo.

Vašu e-mailovú adresu využívame aj na zasielanie obchodných informácií a noviniek (newsletter).

Zlepšujeme naše služby

Údaje, ktoré uchovávame, používame aj na zlepšenie a personalizáciu našich služieb, ako aj na marketing. Napríklad údaje o vašej nákupnej histórii a produktoch, ktoré ste u nás kúpili, využívame na to, aby sme vám vedeli odporučiť iné produkty, ktoré by vás mohli zaujímať.

Informácie o návštevách a pohybe na našej stránke a jej jednotlivých sekciách a zobrazených produktoch využívame aj na analytické účely, aby sme rozumeli, ako ľudia používajú našu internetovú stránku, aby sme ju vedeli spraviť intuitívnejšou a užívateľsky príjemnejšou.

Ochrana práv

Vaše údaje používame tiež na zaistenie bezpečnosti poskytovaných služieb, aby sme reagovali na nároky, ktoré boli voči nám uplatnené, pri konaniach pred štátnymi a inými orgánmi, ktoré kontrolujú našu činnosť a aby sme vymáhali nároky, ktoré nám vznikli.

Na akých základoch spracúvame vaše údaje

Plnenie zmluvy

Na splnenie našich povinností vyplývajúcich z kúpnej zmluvy uzavretej na diaľku využívame vaše údaje na základe tejto zmluvy, v ktorej nám údaje dobrovoľne poskytujete.

Súhlas

Na zasielanie obchodných informácií a noviniek (newsletter) a vytvorenie vášho účtu na e-shope využívame vaše údaje na základe vášho súhlasu, ktorý ste vyjadrili pri poskytnutí vašej e-mailovej adresy. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať na adrese privacy@sestrice.com alebo písomne na adrese našej spoločnosti.

Plnenie zákonných povinností

Údaje o vás a vašich objednávkach uchovávame pre potreby účtovníctva a sprístupnenia štátnym alebo iným orgánom, ktoré vykonávajú dohľad nad našou činnosťou.

Oprávnený záujem

Na zlepšovanie a personalizáciu našich služieb, niektorých marketingových činností, či v súvislosti s bezpečnosťou a ochranou práv, využívame vaše údaje na základe nášho oprávneného záujmu.

S kým zdieľame vaše údaje

Vaše osobné údaje nezverejňujeme, nesprístupňujeme, neposkytujeme žiadnym iným subjektom, s výnimkou tretích strán spomenutých nižšie. Všetci naši partneri spracúvajú vaše údaje na základe našich pokynov a v súlade s týmto dokumentom. Dodržujú pri tom všetky potrebné bezpečnostné, technické a organizačné opatrenia, aby vašim osobným údajom poskytli požadovanú ochranu.

Doručovacie služby:
Slovenská pošta a.s., Partizánska cesta 9, 975 99 Banská Bystrica, IČO: 36631124, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, Oddiel Sa, Vložka č.803/S

GLS General Logistics Systems Slovakia s.r.o., Lieskovská cesta 13, 962 21 Lieskovec, IČO: 36624942, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, Oddiel Sro, Vložka č.9084/S

Účtovné služby:
PALKOVIČ services, s.r.o., Gorkého 10, 811 01 Bratislava, IČO: 50529676, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel Sro, Vložka č.114571/B

Hostingové služby:
Websupport, s.r.o., Staré Grunty 12, 841 04 Bratislava, IČO: 36421928, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel Sro, Vložka č.63270/B

Grappastudio, s.r.o., Okružná 1027/9, 927 01 Šaľa, IČO: 4697031, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, Oddiel Sro, Vložka č.30806/T

Služby zasielania newslettrov:
MailChimp / The Rocket Science Group LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Atlanta, GA 30308 USA

Služby ukladania informácii o spotrebiteľských súťažiach:
Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írsko

Služby spracovania platieb:
PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxembourg, Luxembourg.

First Data Slovakia, s. r. o., Digital Park II, Einsteinova 25, 851 01, Bratislava 5, Slovak Republic

Ako dlho uchovávame vaše údaje

Osobné údaje, ktoré súvisia s vaším užívateľským účtom, uchovávame, pokiaľ si konto nezrušíte. Vaše osobné údaje týkajúce sa vybavenej objednávky uchovávame počas nevyhnutnej doby, ktorou je spravidla desať rokov od jej doručenia.

Ak využívame vaše údaje na základe vášho súhlasu, ako napríklad v prípade zasielania obchodných informácií, uchovávame ich, až kým svoj súhlas neodvoláte.

Údaje využívané na základe nášho oprávneného záujmu uchovávame, pokiaľ trvá dôvod ich spracúvania.

Cookies

Rovnako ako mnoho iných spoločností ponúkajúcich svoje služby na internete využívame cookies a pixely. Cookies sú malé kúsky údajov, ktoré sa ukladajú vo vašom prehliadači alebo mobilnom zariadení počas prezerania webových stránok. Pixely sú malé obrázky alebo "kúsky kódu", nachádzajúce sa na internetovej stránke alebo v e-maile, ktoré zbierajú informácie o vašom prehliadači alebo mobilnom zariadení a niektoré z nich môžu ukladať aj cookies.

Niektoré cookies sa vymažú z vášho zariadenia po tom, ako zatvoríte okno prehliadača (session cookie), iné zostávajú vo vašom zariadení uložené aj po ukončení prehliadania našich webových stránok (permanent cookie).

Súbory cookies nám umožňujú zapamätať si vaše úkony a preferencie (napríklad prihlasovacie údaje, údaje o objednávke v nákupnom košíku) v priebehu určitého časového obdobia, aby ste ich nemuseli opakovane zadávať vždy, keď sa vrátite na webovú stránku alebo prechádzate z jednej webovej stránky na druhú.

Cookies nám zároveň pomáhajú pochopiť, čo vás zaujíma na našej webovej stránke, či je pre vás dostatočne prehľadná a viete na nej nájsť to, čo hľadáte. Cookies teda používame tiež za účelom zlepšenia užívateľského zážitku.

Súbory cookies môžu tiež zaznamenávať ďalšie informácie, ako počet návštevníkov našich webových stránok a tiež to, aké podstránky nášho webu najčastejšie navštevujete. Používajú sa tiež na to, aby vám bola zobrazovaná reklama a obsah stránky, ktoré sú pre vás relevantné vzhľadom na Vaše záujmy a potreby.

Kľúčové (funkčné) cookies – bez nich by naša stránka nefungovala správne. Vďaka nim zostávate prihlásení na našej stránke, váš košík si pamätá produkty, ktoré do neho vložíte, prípadne sa odhaľujú neoprávnené pokusy o prístup do vášho účtu.

Analytické cookies – umožňujú sledovať návštevnosť stránok a využívanie rôznych funkcií. Podľa nich vylepšujeme štruktúru, podobu a obsah našich stránok. Využívame na to službu Google Analytics od spoločnosti Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írsko. Bližšie informácie o ochrane súkromia nájdete tu, pričom na odmietnutie cookies si môžete inštalovať softvérový doplnok dostupný tu.

Trackovacie a remarketingové cookies – pomáhajú nám optimalizovať ponuku pre zákazníkov a osloviť ich v reklamných plochách na iných webových stránkach. Využívame na to službu Facebook Pixel od spoločnosti Facebook Ireland Ltd. 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour Dublin 2, Írsko. Bližšie informácie o ochrane súkromia nájdete tu, pričom odmietnuť cookies môžete tu.

Povoliť alebo odmietnuť cookies na webových stránkach, ktoré navštívite, môžete aj zmenou nastavení vášho internetového prehliadača. Pozrite sa do nápovede vo svojom prehliadači a postupujte podľa uvedených pokynov. Majte na pamäti, že s vypnutými cookies sa môže významne znížiť komfort používania našej stránky.

Vaše práva

Keďže využívame vaše osobné údaje, máte určité práva. Ak si uplatníte akékoľvek z nich, máme 30 dní na to, aby sme vás informovali o vybavení vašej žiadosti. V odôvodnených prípadoch môžeme uvedené lehotu predĺžiť až o 60 dní, o čom vás budeme informovať.

Vaše práva si môžete uplatniť na adrese privacy@sestrice.com alebo písomne na adrese našej spoločnosti. Pri vašej žiadosti, prosím, uveďte vaše meno, priezvisko a adresu, aby sme vedeli overiť vašu totožnosť a neposkytli vaše osobné údaje neoprávnenej osobe.

Právo na prístup k údajom

Máte právo vedieť, či spracúvame vaše osobné údaje. Pokiaľ tieto spracúvame, môžete nás požiadať o prístup k údajom. Na základe vašej žiadosti vydáme potvrdenie s informáciami o tom, aké vaše osobné údaje spracúvame, či boli prenesené do tretích krajín a ako dlho ešte budeme vaše údaje uchovávať.

Právo na opravu

Máte právo na to, aby vaše osobné údaje, ktoré spracúvame, boli správne, úplné a aktuálne. Ak zistíte, že vaše údaje nevyužívame podľa vašich predstáv, môžete sa na náš obrátiť a my chybu opravíme.

Právo na vymazanie

Máte právo, aby sme vaše osobné údaje, ktoré spracúvame vymazali, ak sú splnené nasledovné podmienky a neuplatňujú sa zákonné výnimky:
  • už vaše osobné údaje nepotrebujeme pre účel, na ktorý ste nám ich poskytli
  • odvoláte svoj súhlas a na spracúvanie vašich osobných údajov neexistuje iný právny základ
  • na základe konkrétnej situácie namietate voči spracúvaniu vašich osobných údajov
  • spracúvame vaše osobné údaje nezákonne
  • osobné údaje musia byť vymazané, aby sa tým splnila zákonná povinnosť
  • ak ste dieťa, príp. rodič dieťaťa, ktoré súhlasilo so spracúvaním osobných údajov cez internet
V prípade vymazania vašich osobných údajov budeme informovať zmluvné tretie strany, že ste si uplatnili právo na vymazanie a mali by teda vymazať všetky odkazy na vaše osobné údaje.

Právo na obmedzenie spracúvania

Máte tiež právo nás požiadať o dočasné obmedzenie spracúvania, ak:
  • spracúvame nesprávne osobné údaje, do doby, než sa overí správnosť týchto osobných údajov
  • je spracúvanie vašich osobných údajov protizákonné a vy sa rozhodnete namiesto vymazania osobných údajov žiadať obmedzenie ich spracúvania
  • už nepotrebujeme osobné údaje na účely spracúvania, avšak tieto sú potrebné pre vaše vlastné účely preukázania, uplatňovania alebo obhajovania vašich právnych nárokov
  • namietate spracúvanie vašich osobných údajov, do doby overenia či oprávnené dôvody pre spracúvanie osobných údajov prevažujú nad vašimi oprávnenými záujmami

Právo na prenosnosť údajov

Máte právo žiadať, aby sme vám poskytli vaše osobné údaje v elektronickej forme (napr. súbor XML alebo CSV), ktorá vám umožní ľahko si preniesť údaje do inej spoločnosti. Tiež nás môžete požiadať, aby sme vaše osobné údaje preniesli vybranej spoločnosti priamo my. Vašej žiadosti vyhovieme v prípade, že ste nám poskytli osobné údaje priamo vy a dali ste nám na ich spracúvanie súhlas.

Právo namietať

Máte právo namietať z dôvodov týkajúcich sa vašej konkrétnej situácie spracúvanie vašich osobných údajov, ktoré je vykonávané na základe nášho oprávneného záujmu, vrátane práva namietať proti profilovaniu založenému na našom oprávnenom záujme.

Vždy máte tiež právo namietať voči spracúvaniu vašich osobných údajov, ak sa tieto spracúvajú na účely priameho marketingu.

Ako chránime vaše osobné údaje

Bezpečnosť vašich osobných údajov je pre nás prvoradá. Aby sme zabezpečili ochranu vašich osobných údajov, prijali sme potrebné technické a organizačné opatrenia. Osobné údaje sú spracúvané na počítačoch, ktoré sú zabezpečené heslom a antivírovou ochranou. Internetová stránka slúžiaca na prevádzku internetového obchodu je zabezpečená SSL certifikátom.

Prenos do tretích krajín

Vaše osobné údaje aktívne do krajín mimo EÚ neprenášame. Niektorí partneri, s ktorými pri spracúvaní osobných údajov spolupracujeme, však takéto prenosy realizujú, a to konkrétne do USA. Osoby, ktorým v USA tieto údaje sprístupňujú, dodržiavajú podmienky US-EU Privacy Shield a tým poskytujú primeranú úroveň ochrany pre vaše osobné údaje.

Bezpečnosť pri platení

Žiadna platba neprebieha na našej stránke, ale prebieha prostredníctvom platobných brán. Sú to komplexne zabezpečené systémy, ktoré šifrovaným spôsobom komunikujú s vydavateľom vašej platobnej karty. Vaše údaje k platbe sú uložené len počas nevyhnutnej doby na dokončenie platby k Vašej objednávke. A samozrejme, spĺňame všetky štandardy PCI (Payment Card Industry).

Vďaka tomu nemáme k dispozícii žiadne vaše citlivé údaje, ktoré by sme mohli akokoľvek použiť. Rovnako nevieme nijakým spôsobom ovplyvniť vykonanie platby alebo urýchliť vrátenie peňazí v prípade refundácie.

Podávanie sťažností

Ak sa domnievate, že spracúvanie vašich osobných údajov našou spoločnosťou je v rozpore s platnými právnymi predpismi na ochranu osobných údajov, máte právo podať sťažnosť na náš hlavný dozorný orgán – Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.